Японські дослідники: сік хурми послаблює коронавірус

Японські дослідники з Медичного університету Нари виявили, що таніни хурми можуть стати новою зброєю у боротьбі з коронавірусом, повідомляє  nippon.

Потенційний порятунок від COVID-19 виявився широко відомим народним засобом. Какисибу, в'яжучий сік деяких видів молодої хурми, з давніх-давен використовувався в Японії практично для будь-яких цілей - від фарбування тканин до лікування опіків і похмілля. Дослідники з Медичного університету Нари виявили, що ця рідина містить дубильні речовини – таніни, які можуть виявитися ефективними у боротьбі з коронавірусом.

Вчені Іто Тосіхіро і Яно Хісакадзу заявили, що дослідницька група, яку вони очолюють, змогла нейтралізувати коронавірус у зразках слини людини, додавши в них таніни хурми у високій концентрації. У ході досліджень вчені виявили, що через 10 хвилин під дією концентрату дубильних речовин активність вірусу впала до десятитисячної від початкового значення, тобто вірус був практично повністю знешкоджений.

Дослідники відразу попередили, що отримані результати не означають, що COVID-19 можна перемогти, просто поїдаючи хурму. Вони планують провести додаткові дослідження, щоб визначити точні механізми дії соку хурми та кількість танінів, необхідну для придушення коронавірусу у роті людини. Однак вони сподіваються, що їх дослідження призведуть до створення профілактичних засобів, які можна буде включати в такі продукти, як жувальна гумка та льодяники.