Японські дослідники: сік хурми послаблює коронавірус
Японські дослідники з Медичного університету Нари виявили, що таніни хурми можуть стати новою зброєю у боротьбі з коронавірусом, повідомляє nippon.
Потенційний порятунок від COVID-19 виявився широко відомим народним засобом. Какисибу, в'яжучий сік деяких видів молодої хурми, з давніх-давен використовувався в Японії практично для будь-яких цілей - від фарбування тканин до лікування опіків і похмілля. Дослідники з Медичного університету Нари виявили, що ця рідина містить дубильні речовини – таніни, які можуть виявитися ефективними у боротьбі з коронавірусом.
Вчені Іто Тосіхіро і Яно Хісакадзу заявили, що дослідницька група, яку вони очолюють, змогла нейтралізувати коронавірус у зразках слини людини, додавши в них таніни хурми у високій концентрації. У ході досліджень вчені виявили, що через 10 хвилин під дією концентрату дубильних речовин активність вірусу впала до десятитисячної від початкового значення, тобто вірус був практично повністю знешкоджений.
Читайте також: Вчені з’ясували, чому Омікрон такий заразний?
Дослідники відразу попередили, що отримані результати не означають, що COVID-19 можна перемогти, просто поїдаючи хурму. Вони планують провести додаткові дослідження, щоб визначити точні механізми дії соку хурми та кількість танінів, необхідну для придушення коронавірусу у роті людини. Однак вони сподіваються, що їх дослідження призведуть до створення профілактичних засобів, які можна буде включати в такі продукти, як жувальна гумка та льодяники.