Virusstop
Реклама www.flavovir.com.ua Флавовір ® – оновлений імунофлазід ® Противірусний засіб Для лікування і профілактики ГРВІ та грипу Реклама лікарського засобу. Перед застосуванням обов’язково ознайомтеся з інструкцією із застосування та проконсультуйтеся з лікарем. Зберігати в недоступному для дітей місці. Відпускається рецепта. Реєстраційне посвідчення на лікарський засіб №UA5510/01/01 (наказ МОЗ від 15.09.2016 року №973; зміни внесено – наказ МОЗ від 21.03.2019 року №629), дійсне до 15.09.2021 року. Розробник ТОВ «НВК «Екофарм».

ТОП-10 продуктів для зміцнення імунітету восени

Погода змінюється, сірих дощових прохолодних днів стає більше. А отже, схильність до захворювань зростає.  З початком осені стає вразливою і наша нервова система: закінчується сезон відпусток, починається період авралів на роботі, «невивчених уроків» у дітей.  До того ж, як відомо, осінь – це пора депресій, загострення нервових та усіх хронічних хвороб.

Часник

Часник – відомий антимікробний продукт та імуностимулятор. Він допомагає боротися з бактеріями та інфекціями. Часник вважається природним антибіотиком. Додавайте його до страв, але будьте пильними: він може нашкодити при гастриті чи виразці.

Імбир

Імбир має потужні антиоксидантні, протизапальні та антимікробні властивості. Він стимулює імунну систему, прискорює обмін речовин та знімає больові відчуття. Додавайте корінь імбиру до чаю та деяких готових страв.

Йогурт

Пробіотики, які потрапляють в організм разом з натуральним йогуртом, здатні боротися з «поганими» хвороботворними бактеріями. Люди, які вживають 200 грамів цієї смакоти на день, рідше хворіють та мають міцніший імунітет. Адже здоров’я нашої травної системи напряму впливає на стійкість організму перед вірусами та бактеріями.

Деякі фрукти

Апельсини, мандарини, грейпфрути, лимони і лайми є джерелом вітаміну C, який захищає організм від інфекцій. Якщо не маєте алергії та проблем з шкт, не обмежуйте себе у споживанні цих фруктів восени. Важливо також включити до свого осіннього раціону овочі та фрукти, багаті на вітаміни-антиоксиданти А, С і Е (містяться майже в усіх фруктах та ягодах) а також мікроелемент цинк (його найбільше – у гарбузовому насінні)

Чай

Найкориснішими вважаються трав’яні чаї. Це може бути як моночай, так і трав’яні збори. Женьшень, лимонник китайський, ехінацея, аралія – найдієвіші трави у питаннях поліпшення імунітету. А L-теанін – амінокислота, яка відповідає за імунний захист, міститься у великій кількості, як в чорному, так і в зеленому чаї.

Курячий бульйон

Курячий суп перешкоджає пересуванню запальних білих клітин, які викликають симптоми застуди. Крім того, такий бульйон містить амінокислоту цистеїн, яка діє як ліки від бронхіту.

Морепродукти

Цинк – один з найважливіших мінералів для боротьби з інфекціями, що міститься в морепродуктах. Восени їх варто вживати принаймні двічі на тиждень, віддавши перевагу мідіям, ракам, кальмарам, креветкам та крабам. А от морські водорості насичують організм йодом і поліпшують загальний імунітет.

Мед

Для поліпшення захисних функцій організму, мед радять вживати щодня, але не більше, ніж чайну ложку на день. Не забувайте, що він дуже калорійний! Найкраще починати день зі склянки ледь теплої води з додаванням невеликої кількості меду. Це допоможе організму прокинутись, захистить його протягом дня. Адже мед має антиоксидантні, антимікробні та антибактеріальні властивості. Не додавайте мед до гарячих напоїв, інакше він втратить свої цілющі властивості.

Овочі та овочеві соки

Склянка морквяного фрешу на день має загальнозміцнювальну, антисептичну, протизапальну, знеболюючу дію. Це джерело вітаміну А. Варто робити мікси: сік із моркви, буряку, капусти, селери. Так ви отримаєте одразу вітаміни А, Е, В6. Яскраві зелені, жовті та оранжеві овочі мають найвищу кількість каротиноїдів – дієвих антиоксидантів

Квашена капуста

Вона корисна для шкт, допоможе при дисбактеріозі, збільшить кількість корисних бактерій у кишківнику. Окрім того, вона містить високий рівень вітаміну С.

Восени, зазвичай, хочеться їсти більше, ніж влітку. І це не дивно. Здавана накопичений за осінь жир допомагав вижити під час «голодної» зими. Зараз, на щастя, такої проблеми немає, але потреба у тому, аби добре попоїсти, лишається – вона вже закладена генетично. Аби не товстішати, але при цьому не відчувати гнітюче почуття голоду, намагайтеся обмежувати себе у солодкому, випічці та продуктах, що містять високий рівень крохмалю. Саме восени слід віддати превагу свіжим сезонним овочам та фруктам, трохи скоротити споживання м’яса.  Осінь – не час для жорстких дієт, їх краще відкласти на зиму або літо. Адже вони можуть спровокувати не лише зниження захисних сил організму, а й депресію.

Нехай їжа буде поживною, корисною та смачною. І тоді ваш організм обов’язково за це віддячить.

Залишити відповідь